Wat is een digitale piano

Wat is een digitale piano

Een digitale piano is gemaakt om een (echte) akoestische piano zo goed mogelijk na te bootsen. Zowel de klank als de aanslaggevoeligheid van de toetsen komen vrijwel overeen met een echte piano. Alleen wordt de klank van een digitale piano digitaal opgewekt.

Een digitale piano wordt regelmatig verward met een keyboard of midi keyboard. Dit is niet helemaal juist. Er zijn optisch gezien wel veel overeenkomsten zoals de witte en zwarte toetsen. Toch is het formaat, geluid en de toetsen van een digitale piano authentieker dan die van een keyboard. Omdat een digitale gemaakt is om een echte piano te imiteren. Een digitale piano beschikt daarnaast net als een akoestische piano over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Hierdoor voelt en speelt een digitale piano als een echte piano.

Wat is een digitale piano

Kies voor bekende merken zoals Yamaha, Roland, Korg of Kawai. Dan weet je zeker dat het goed zit. Minder bekende pianomerken die voor een soortgelijke prijs digitale piano’s aanbieden, maken het helaas niet altijd waar. Informeer naar onze digitale piano occasions of lees hoeveel toetsen een piano heeft. Ga voor de verhuur van keyboards naar keyboard huren.

Menu