Wat is een digitale piano

Wat is een digitale piano

Wat is een digitale piano nou eigenlijk precies? Een digitale piano is gemaakt om een (echte) akoestische piano zo goed mogelijk na te bootsen. Zowel de klank als de aanslaggevoeligheid van de toetsen komen vrijwel overeen. Alleen wordt de klank van een digitale piano digitaal opgewekt.

Een digitale piano wordt regelmatig verward met een keyboard. Dit is niet helemaal juist. Je kunt een digitale piano, net als een keyboard, ook aansluiten op een computer en geluiden elektronisch produceren. Toch is het geluid en de toetsen van een digitale piano veel authentieker dan die van een keyboard. Een digitale piano beschikt net als een akoestische piano over een sustain voetpedaal en een klavier met 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Hierdoor voelt en speelt een digitale piano als een echte piano.

Wat is een digitale piano

Als je een digitale piano wilt gaan kopen of huren let er dan op dat de piano 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen heeft.

Kies voor bekende merken zoals Yamaha, Roland, Korg of Kawai. Dan weet je zeker dat het goed zit. Minder bekende pianomerken die voor een soortgelijke prijs digitale piano’s aanbieden, maken het helaas niet waar. Informeer naar onze digitale piano occasions.

Lees ook: Hoeveel toetsen heeft een piano

Wat is een digitale piano
4.6 (91.43%) 7 waarderingen

Menu