Keyboard huren

Naast de verhuur van digitale piano’s verhuren wij ook keyboards. Je kan bij ons een keyboard huren voor 1 dag of voor 6, 12 of 24 maanden. Zo kan je laagdrempelig ontdekken of keyboard spelen een passende hobby is voor jezelf of je kind(eren).

Keyboard huren met koopoptie

Een keyboard huren met een koopoptie is de ideale manier om keyboard te leren spelen. Omdat je nog niet weet of je verder gaat met keyboard spelen is het wel zo prettig om de definitieve aankoop van het keyboard uit te kunnen stellen.

Het voordeel van een koopoptie is dat je na de huurperiode het keyboard kan kopen. Bij de aankoop wordt een gedeelte van de al betaalde huur verrekend met het aankoopbedrag van het keyboard.

Onderstaande keyboard is geschikt voor zowel de beginnende als de verder gevorderde keyboard speler. Dit model heeft speciaal voor beginners handige lesfuncties om direct aan de slag te kunnen met lessen.

De Yamaha PSR beschikt over 61 aanslaggevoelige keyboard toetsen en uitgebreide mogelijkheden wat je van een kwalitatief hoogwaardig keyboard mag verwachten. Dit keyboard wordt ook aangeraden door erkende muziekscholen voor als je keyboard les wilt nemen.

Yamaha PSR e463 keyboard

keyboard hurenHuur vanaf € 25,- p.m. met koopoptie

 6 maanden vanaf € 45,- p.m.
12 maanden vanaf € 35,- p.m.
24 maanden vanaf € 25,- p.m.
Inclusief adapter, voetpedaal,
lessenaar en beschermhoes

Nu huren

Bekijk op YouTube

Set samenstellen

Alle keyboards zijn voor een vanaf basisprijs te huur, inclusief beschermhoes, sustain voetpedaal en lessenaar. De set is verder uitbreidbaar met een verstelbaar kruisstandaard, pianokruk en hoofdtelefoon voor € 5,- per maand per extra item.

Lees wat klanten van ons vinden

Waarom een keyboard huren

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om eerst een keyboard te huren voordat je overgaat tot het kopen van een keyboard. Dat is niet voor niks. Het is tenslotte een laagdrempelige manier om bekent te worden met keyboard spelen. Hierdoor kan je na een bepaalde tijd goed inschatten of keyboard spelen een passende hobby is voor jezelf of kind(eren). 

Door de maandelijkse huur blijven de kosten laag, maar beschik je wel over een volwaardig keyboard van goede kwaliteit. Mocht je na de verhuur het keyboard willen kopen, dan heb je altijd de mogelijkheid om van de koopoptie gebruik te maken.

Voordelen keyboard

Een keyboard heeft meerdere voordelen. Het meest kenmerkende van een keyboard is de diversiteit aan geluiden. Van een saxofoon tot een heel drumstel. Het is allemaal mogelijk. Zo kan je met een keyboard een volledig orkest of band creëren.

De meeste keyboards hebben ook veel verschillende begeleiding en ritmes stylen. Dat is leuk om bijvoorbeeld zelf muziek te maken. Door deze eindeloze mogelijkheden zal je niet snel uitgekeken zijn op een keyboard.

Verschil piano en keyboard

Het belangrijkste verschil tussen een (digitale) piano en keyboard zijn het aantal toetsen en het formaat. Een standaard piano heeft 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. De meeste keyboards hebben 49, 61 of 72 toetsen en zijn niet gewogen en ook niet altijd aanslaggevoelig. Omdat een keyboard minder toetsen heeft is een keyboard compacter dan een (digitale) piano.

Een digitale/elektrische piano is gemaakt om een akoestische (echte) piano zo goed mogelijk na te bootsen. Zowel qua klank als toetsgevoel. Daarentegen is een keyboard juist ontwikkelt is om veel verschillende instrumenten, geluiden en begeleiding stylen te produceren.

  Ga naar nu te huur

keyboard huren

Piano spelen op een keyboard

Op een keyboard piano leren spelen is niet aan te raden. Het is tenslotte een keyboard en geen piano. Voor een startende toetsenist is een keyboard prima, maar niet voor een startende pianist. Als je toch piano wilt spelen op een keyboard, houd er dan rekening mee dat je hierdoor een onjuiste techniek ontwikkelt en de overstap naar een piano met gewogen en aanslaggevoelige toetsen lastiger zal zijn.

Een keyboard heeft doorgaans minder toetsen en is vaak niet aanslaggevoelig. Ook zijn de toetsen van een keyboard meestal niet gewogen en klinkt een keyboard anders dan een digitale of akoestische piano.

De meeste pianodocenten zullen piano spelen op een keyboard afraden. Het verschil is aanzienlijk groot waardoor er minder snel vooruitgang wordt geboekt. Wat mogelijk ten koste van de motivatie kan gaan. Als er echt geen andere oplossing is, dan is een keyboard uiteraard beter dan helemaal geen toetsen tot je beschikking hebben.

Keyboard huren voor 1 dag of langer

Je kan een keyboard huren en laten bezorgen door onze bezorgservice voor zowel lange huur als voor dagverhuur. Ook kan je een piano voor 1 dag huren.

Wij verhuren digitale piano’s en keyboards binnen een straal van 100 km vanuit Hilversum ’t gooi in o.a. Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Alkmaar, Amstelveen, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Zwolle, Lelystad, Breda, Almere en Amersfoort.