Keyboard huren

Naast de verhuur van digitale piano’s verhuren wij ook keyboards. Je kan bij ons een keyboard huren voor 1 dag of voor 6, 12 of 24 maanden. Zo kan je laagdrempelig ontdekken of keyboard spelen een passende hobby is voor jezelf of je kind(eren).

Ontdek de voordelen en mogelijkheden van het huren van een keyboard. Liever een digitale piano huren? Ga dan naar nu te huur voor ons huidige aanbod of bekijk de huuropties.

Bekijk huuropties    Nu te huur

Keyboard voor beginners

Ben je op zoek naar een keyboard voor beginners? Wij hebben onderstaande keyboard geselecteerd voor de beginnende toetsenist (keyboardspeler). Dit model heeft speciaal voor beginners een les functie om keyboard te leren spelen.

De Yamaha PSR beschikt over 61 aanslaggevoelige keyboard piano toetsen en uitgebreide mogelijkheden wat je van een kwalitatief hoogwaardig keyboard mag verwachten.

Yamaha PSR e453/e463 keyboard
Huur vanaf € 25,- p.m. met koopoptie

 6 maanden vanaf € 45,- p.m.
12 maanden vanaf € 35,- p.m.
24 maanden vanaf € 25,- p.m.
Inclusief beschermhoes,
sustain voetpedaal en lessenaar

Nu huren

keyboard huren

Bekijk op YouTube

Voordelen keyboard

Een keyboard heeft meerdere voordelen. Het meest kenmerkende van een keyboard is de diversiteit aan geluiden. Van een saxofoon tot een heel drumstel. Het is allemaal mogelijk. Zo kan je met een keyboard een volledig orkest of band creëren.

De meeste keyboards hebben ook veel verschillende begeleiding en ritmes stylen. Dat is leuk om bijvoorbeeld zelf muziek te maken. Door deze eindeloze mogelijkheden zal je niet snel uitgekeken zijn op een keyboard.

Lees wat klanten van ons vinden

Verschil piano en keyboard

Het belangrijkste verschil tussen een (digitale) piano en keyboard zijn het aantal toetsen en het formaat. Een standaard piano heeft 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. De meeste keyboards hebben 49, 61 of 72 toetsen en zijn niet gewogen en ook niet altijd aanslaggevoelig. Omdat een keyboard minder toetsen heeft is een keyboard compacter dan een (digitale) piano.

Een digitale piano gemaakt om een akoestische (echte) piano zo goed mogelijk na te bootsen. Zowel qua klank als toetsgevoel. Daarentegen is een keyboard juist ontwikkelt is om veel verschillende instrumenten, geluiden en begeleiding stylen te produceren.

  Ga naar nu te huur

keyboard huren

Piano spelen op een keyboard

Op een keyboard piano leren spelen is niet aan te raden. Het is tenslotte een keyboard en geen piano. Voor een startende toetsenist is een keyboard prima, maar niet voor een startende pianist. Als je toch piano wilt spelen op een keyboard, houd er dan rekening mee dat je hierdoor een onjuiste techniek ontwikkelt en de overstap naar een piano met gewogen en aanslaggevoelige toetsen lastiger zal zijn.

Een keyboard heeft doorgaans minder toetsen en is vaak niet aanslaggevoelig. Ook zijn de toetsen van een keyboard meestal niet gewogen en klinkt een keyboard anders dan een digitale of akoestische piano.

De meeste pianodocenten zullen piano spelen op een keyboard afraden. Het verschil is aanzienlijk groot waardoor er minder snel vooruitgang wordt geboekt. Wat mogelijk ten koste van de motivatie kan gaan. Als er echt geen andere oplossing is, dan is een keyboard uiteraard beter dan helemaal geen toetsen tot je beschikking hebben.

Keyboard huren voor 1 dag of langer

Je kan een keyboard huren en laten bezorgen door onze bezorgservice op locatie voor zowel lange huur als piano dagverhuur.

Wij verhuren digitale piano’s binnen een straal van 100 km vanuit Hilversum in o.a. Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Alkmaar, Amstelveen, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Zwolle, Lelystad, Breda, Almere en Amersfoort. Lees meer over keyboards.

Keyboard huren
4.5 25 waarderingen
Menu