Huren met koopoptie

Als je een piano huurt met een koopoptie, dan pakt je keuze na de huurperiode altijd gunstig uit. Als je verder gaat met piano spelen kan je de piano na de huurperiode direct kopen. Mocht je toch besluiten om niet verder te gaan met piano spelen, dan ben je blij dat je voor een huursysteem hebt gekozen.

Een koopoptie houdt in dat je na de huurperiode de digitale piano kan kopen. Als je na de huurperiode de piano wilt kopen, wordt een gedeelte van de al betaalde huur verrekend met het aankoopbedrag van de digitale piano. Er blijft na verrekening van de al betaalde huur een restant bedrag over. Als het resterende bedrag is betaald, ben je de eigenaar van de digitale piano.

Na 6 maanden huur worden 2 maanden huur verrekend met het aankoopbedrag.
Na 12 maanden huur worden 4 maanden huur verrekend met het aankoopbedrag.
Na 24 maanden huur worden 6 maanden huur verrekend met het aankoopbedrag.

Huren met koopoptie

Rekenvoorbeeld

Stel dat de verkoopprijs van een digitale piano inclusief kruisstandaard en pianokruk € 750,- is. En je huurt de piano voor 12 maanden voor € 60,- per maand. Dan worden na de huurperiode 4 maanden huur 4 x € 60,- = € 240,- verrekend met het aankoopbedrag van de piano. Het resterende bedrag wordt dan na verrekening € 510,-. De borg van € 50,- wordt ook verrekend waardoor het uiteindelijke aankoopbedrag € 460,- zal zijn.

Nu te huur    Nu huren