Huren met koopoptie

Als je een piano huurt met een koopoptie, dan pakt je keuze na de huurperiode altijd gunstig uit. Als je verder gaat met piano spelen kan je de piano na de huurperiode direct kopen. Mocht je toch besluiten om niet verder te gaan met piano spelen, dan ben je blij dat je voor een huursysteem hebt gekozen.

Een koopoptie houdt in dat je na de huurperiode een optie hebt om de piano te kopen.

Het werkt eigenlijk heel simpel. Als je na de huurperiode de piano wil kopen, wordt de helft van de al betaalde huur in mindering gebracht op het aankoopbedrag van de piano. Er blijft na verrekening van de al betaalde huur een restant bedrag over. Als het resterende bedrag is voldaan, ben je de eigenaar van de digitale piano.

Bij 6 maanden huur worden 3 maanden huur verrekend met het aankoopbedrag.
Bij 12 maanden huur worden 6 maanden huur verrekend met het aankoopbedrag.
Bij 18 maanden huur worden 9 maanden huur verrekend met het aankoopbedrag
Bij 24 maanden huur worden 12 maanden huur verrekend met het aankoopbedrag.

Huren met koopoptie

Rekenvoorbeeld

Stel dat de verkoopprijs van een digitale piano € 750,- is. En je huurt de piano voor 12 maanden voor € 50,- per maand. Dan wordt er na de huurperiode 6 maanden huur 6 x € 50,- = € 300,- verrekend met het aankoopbedrag van de piano.

Het resterende bedrag wordt dan na verrekening van 6 maanden huur € 450,-. De borg van € 50,- wordt ook in mindering gebracht waardoor het uiteindelijke resterende aankoopbedrag € 400,- zal zijn.

Bekijk alle huur piano’s met koopoptie