Piano leasen

Steeds meer mensen kopen tegenwoordig een digitale piano door middel van een huurkoop of lease systeem. Een piano leasen kan gunstig zijn. Maar niet voor iedereen.

Mensen die kiezen voor het leasen van een piano, willen liever niet direct een groot bedrag in één keer betalen maar wel een goede piano bespelen. Voor deze doelgroep is het leasen van een piano of huren met een koopoptie, de manier om toch op een volwaardige piano te spelen.

Doordat een lease of huurkoop contract een looptijd voor langere tijd heeft, is het maandbedrag relatief laag. Hierdoor is het interessant om toch die duurdere piano te bespelen, zonder direct een grote investering te doen.

Piano leasen

Piano leasen uitleg

Een piano leasen houdt in dat je een piano koopt door middel van een maandelijkse afbetaling. Eigenlijk is het geen huur maar betaal je de piano in termijnen af. Het aantal termijnen kan variëren van 24 tot 72 maanden. Dit is afhankelijk van de aankoopprijs van een piano.

Een nadeel van een piano lease concept is dat je aan een lang lease termijn vastzit. En dat je bij de meeste aanbieders rente betaald. Dit maakt het minder uitnodigend voor de startende doelgroep. Omdat een beginner nog niet weet of piano spelen een blijvende hobby gaat worden.

Het belangrijkste voordeel daarentegen is dat je direct gebruik kan maken van de piano. Je bent uiteindelijk officieel eigenaar van de piano nadat de laatste aflossing is voldaan. Een piano occasion kopen of een piano huren met koopoptie kan ook een prima alternatief zijn als je liever niet aan een lange looptijd vast wilt zitten.

Waar je uiteindelijk ook een piano aanschaft en of je nou kiest voor huren, kopen of leasen. Laat je altijd goed adviseren door een erkende pianowinkel.

Huren met koopoptie uitleg    Bekijk huuropties