Piano huren of kopen?

Piano huren of kopen?

Veel startende pianisten kiezen er voor om eerst een piano te huren voordat ze besluiten een piano te kopen. Je weet tenslotte nog niet of piano spelen een blijvende hobby voor de lange termijn is. Een piano huren kan dan een prima alternatief zijn.

Wij zien vaak bij jonge kinderen en volwassenen dat ze vol goede moed beginnen met piano spelen, maar na een een jaar of soms al eerder, de interesse voor piano spelen steeds minder wordt en dat de piano vervolgens helemaal niet meer gebruikt wordt. Het is natuurlijk zonde als je dan veel geld hebt uitgegeven aan een mooie akoestische of digitale piano en dat de piano alleen nog maar als meubelstuk in huis staat. Een kwalitatieve starters piano begint vanaf € 3000,- en een goede digitale piano begint vanaf € 750,-.

Piano huren

Piano huren

Het huren van piano’s is steeds populairder geworden in de loop der tijd. Er zijn een hoop redenen waarom mensen kiezen voor het huren van een piano. Zo kan je een piano huren om te kijken of piano spelen een hobby is die bij je past, zonder direct een dure akoestische piano te kopen.

Een piano huren is laagdrempelig en voordelig. Het is natuurlijk ook erg prettig dat je een niet al te hoog bedrag voor een goede piano niet in één keer hoeft te betalen maar per maand een klein bedrag betaald voor de huur.

Een ander voordeel is dat je vaak een mogelijkheid hebt om de gehuurde piano na de huurperiode te kopen waarbij ook een gedeelte van de huur verrekend wordt.

Piano kopen

De belangrijkste reden om een piano te kopen is dat je direct de eigenaar bent. Houd er wel rekening mee dat na de aankoop van een digitale of akoestische piano de waarde al 20 tot 40 procent is afgenomen. Bij een een hoogwaardige akoestische piano is dat risico weer minder aanwezig aangezien die waardevaster zijn. Ook zou je er voor kunnen kiezen om een piano occasion te kopen.

Laat je goed adviseren door een erkende pianowinkel voordat je een akoestische of digitale piano aanschaft.

Lees ook hoeveel toetsen heeft een piano.

Piano huren of kopen?
3.3 (66.67%) 3 waarderingen
Dutch NL English EN
Menu