Piano leasen / Piano huurkoop

Piano leasen / Piano huurkoop

Een piano leasen kan gunstig zijn. Maar niet voor iedereen. Steeds meer mensen kopen tegenwoordig een digitale piano door middel van een huurkoop of lease systeem. De meeste mensen die kiezen voor het leasen van een piano, willen liever niet direct een groot bedrag in één keer betalen maar wel een goede piano bespelen. Voor deze doelgroep is het leasen van een piano of huren met een koopoptie, de manier om toch op een volwaardige piano te spelen.

Doordat een lease of huurkoop contract een looptijd voor langere tijd heeft, is het maandbedrag relatief laag. Hierdoor is het voor meer mensen interessant om toch die dure piano te bespelen, zonder direct een grote investering te moeten doen.

Piano leasen

Piano leasen / huurkoop uitleg

Het leasen/huurkoop van een piano houdt in dat je een piano koopt door middel van een maandelijkse afbetaling. Eigenlijk is het dus geen huur maar betaal je de piano in termijnen af. Het aantal termijnen kan variëren van 24 tot 72 maanden. Dit is afhankelijk van de aankoopprijs van een piano.

Een nadeel van een lease/huurkoop concept is dat je aan een lang lease termijn vastzit. En dat je bij de meeste bedrijven rente betaald. Dit maakt het minder uitnodigend voor de startende doelgroep. Het belangrijkste voordeel daarentegen is dat je direct gebruik kan maken van de piano. Je bent uiteindelijk officieel eigenaar van de piano nadat de laatste aflossing is voldaan. Een piano occasion of een piano huren met koopoptie kan ook een prima alternatief zijn als je liever niet aan een lange looptijd vast wilt zitten.

Waar je uiteindelijk ook een piano aanschaft en of je nou kiest voor huren, kopen of leasen. Let er dan op dat je kiest voor een digitale piano met 88 gewogen en aanslaggevoelige piano toetsen.

Let op! Wij bieden geen lease/huurkoop piano’s aan. Wel verhuren wij piano’s met een koopoptie.

Huren met koopoptie uitleg    Bekijk huuropties

Lees ook op wiki over leasen.

Piano leasen / Piano huurkoop
4.5 (90%) 10 waarderingen
Menu