Piano huren of kopen? Wat is wijsheid

Piano huren of kopen?

Veel startende pianisten kiezen er voor om eerst een piano te huren voordat ze besluiten een piano te kopen. Je weet tenslotte nog niet of piano spelen een blijvende hobby voor de lange termijn is. Een piano huren kan dan een prima alternatief zijn.

Wij zien vaak bij jonge kinderen en volwassenen dat ze vol goede moed beginnen met piano spelen, maar na een een jaar of soms al eerder, de interesse voor piano spelen steeds minder wordt en dat de piano vervolgens helemaal niet meer gebruikt wordt. Het is natuurlijk zonde als je dan veel geld hebt uitgegeven aan een mooie akoestische of digitale piano en dat de piano alleen nog maar als meubelstuk in huis staat. Een kwalitatieve starters piano begint vanaf € 3000,- en een goede digitale piano begint vanaf € 600,-.

De hoge instapprijzen voor een piano is de meest voorkomende reden waarom veel beginnende pianisten eerst een digitale piano huren.

piano huren

Voordelen piano huren

Het huren van piano’s is steeds populairder geworden in de loop der tijd. Er zijn een hoop redenen waarom mensen kiezen voor het huren van een piano. Zo kan je een piano huren om te kijken of piano spelen een hobby is die bij je past, zonder direct een dure akoestische piano te kopen.

Een piano huren is laagdrempelig en voordelig. Het is natuurlijk ook erg prettig dat je een niet al te hoog bedrag voor een goede piano niet in één keer hoeft te betalen maar per maand een klein bedrag betaald voor de huur.

Een ander voordeel is dat je bij sommige huuropties al vanaf 6 maanden een goede piano kan huren. Als het na 6 maanden niet bevalt dan ben je maar een klein bedrag kwijt aan de huur. Huren kan ook handig zijn als je een evenement hebt waarbij je bijvoorbeeld voor 1 dag een piano nodig hebt.

Voordelen piano kopen

De belangrijkste reden om een piano te kopen is dat je direct de eigenaar bent van de piano en je verder geen maandelijkse kosten hebt.
Houd er wel rekening mee dat na de aankoop van een digitale piano de waarde al 20 tot 40 procent is gedaald. Bij een goede akoestische piano is dat risico weer minder aanwezig aangezien die waardevaster zijn. Je kan ook beginnen met een goede digitale piano occasion

Laat je goed adviseren door een erkende pianowinkel voordat je een akoestische of digitale piano aanschaft.

Piano huren of kopen? Wat is wijsheid
3.3 (66.67%) 3 waarderingen

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu